Περίπου 5.000 Ισραηλινοί έφεδροι θα επιστρέψουν στη χώρα τους με είκοσι πτήσεις από την Αθήνα για να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις μετά την επίθεση παλαιστινιακών ομάδων στο εβραϊκό κράτος το πρωί του Σαββάτου.

Οι Ισραηλινοί έφεδροι βρίσκονταν για «διάφορους λόγους» στη χώρα μας, τώρα όμως το Ισραήλ τους  ανακαλεί πίσω στο γενικότερο πλαίσιο της στρατιωτικής κινητοποίησης, η οποία θα περιλαμβάνει χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Είναι άγνωστο πως θα μεταφερθούν οι Ισραηλινοί πίσω στο Ισραήλ, εάν δηλαδή γίνει με στρατιωτικές πτήσεις ή πτήσεις της πολίτικης Αεροπορίας

Παράλληλα στρατιωτικές δυνάμεις από τα σύνορα με την Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο μεταφέρουν σε μία τεράστια επιχείρηση αερομεταφοράς οι Ισραηλινοί για να ανακαταλάβουν τις επτά πόλεις που έχουν απωλέσει στα νοτιοδυτικά της χώρας μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Μεταφέρουν τουλάχιστον 20.000 άνδρες και συνολικά σχεδιάζουν να μεταφέρουν επιπλέον 30.000 πέρα από τις δυνάμεις που ήδη έχουν αναπτυχθεί προκειμένου μετά την ανακατάληψη των πόλεων τους που σίγουρα θα είναι μια αιματηρή υπόθεση, να προχωρήσει σε εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ