Οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού συνεχίζονται. Τα κοινωνικά δίκτυα ξεχειλίζουν κυριολεκτικά από φωτογραφίες και βίντεο από τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα.

Αν πριν από σχεδόν δύο χρόνια τον Μάιο, η πολυήμερη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς επικεντρωνόταν στη χρήση και την αναχαίτιση ρουκετών, σήμερα, εκτός από τις ρουκέτες, η Χαμάς χρησιμοποιεί και αιωρούμενα  πυρομαχικά ή drones καμικάζι.

Ένα τέτοιο βίντεο δείχνει την εκτόξευση αρκετών ιρανικών drones καμικάζι Ababil-2. Η πηγή του βίντεο είναι ο ιστότοπος τουρκικών στρατιωτικών πληροφοριών SavunmaSanayiST.com. Τουρκικές πηγές αναφέρουν στο σχόλιό τους πάνω από το βίντεο

«Η Χαμάς χτυπά το Ισραήλ με ιρανικά πυρομαχικά Ababil-2».

Με βελτιώσεις στο σύστημα ελέγχου πτήσης, το Ababil-2 παρουσιάζει σημαντικές προόδους. Σύμφωνα με τo Jane’s, η ανάπτυξη του drone ξεκίνησε το 1997, ενώ το Ababil – 2 αποκαλύφθηκε επίσημα το 1999.

Κατασκευασμένο με κυλινδρική άτρακτο, κάθετο πτερύγιο και κινητήρα ώθησης, η σχεδίαση του Ababil-2 είναι εντυπωσιακά αεροδυναμική.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν αυτονομία που υπερβαίνει τα 100 χλμ.  και είναι κατασκευασμένες από εξ ολοκλήρου μέταλλο, εκτός από το Ababil-T που χρησιμοποιεί σύνθετο υλικό [fiberglass]

Το ευέλικτο Ababil-2 μπορεί να απογειωθεί είτε από μια πλατφόρμα JATO μηδενικού μήκους είτε από έναν εκτοξευτή φορτηγού πεπιεσμένου αέρα.

Παράλληλα η Χαμάς χρησιμοποιεί και ένα άλλο τύπο drone αυτοκτονίας το “Al-Zouari”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ