Μετά την εντολή του Αμερικανού πρόεδρου Τζο Μπάιντεν το κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο καταρρίφθηκε από την αμερικανική Αεροπορία πάνω από τον Ατλαντικό 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ το κινεζικό αερόστατο, που το Πεκίνο αποκαλεί  ως μετεωρολογικό εβλήθη από πύραυλο.

Ο πύραυλος κτύπησε το αερόστατο με πυροσωλήνα προσέγγισης και τα θραυόμαστε το κτύπησαν  αναφέρουν ειδικοί.

Σημειώνεται πως εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου ανέφερε πως το αερόστατο πραγματοποιεί αλλαγές στην πορεία του. Πρόκειται για ένα αερόστατο συλλογής πληροφοριών, συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζουμε πως ένα ακόμα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, εντοπίστηκε αυτή την φορά στη Λατινική Αμερική, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Όλο αυτό μια ημέρα μετά τον εντοπισμό ενός τέτοιου μπαλονιού στον αμερικανικό εναέριο χώρο, και οι αντιδράσεις είναι ήδη μεγάλες με άλλους να μιλούν για ανικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Δεν είναι λίγες οι φωνές που κάνουν λόγο για εσκεμμένη άφεση της πτήσης του, προκειμένου να ενταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών από το “βαθύ κράτος”.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε «ατύχημα» την είσοδο «αερόπλοιου» στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, αποδίδοντάς το σε λόγους «ανωτέρας βίας».

Παράλληλα κατηγόρησε πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό για να δυσφημίσουν το Πεκίνο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ