Η προπαγάνδα του Κιέβου έχει λάβει διαστάσεις γελοιότητας εδώ και καιρό.

Έως και 13.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας, ισχυρίστηκε ο σύμβουλος του προέδρου της Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Είπε μάλιστα ότι οι Ρώσοι έχουν χάσει επταπλάσιους άνδρες. Δηλαδή οι Ουκρανοί είναι Superman και όσοι σκοτώνονται είναι επειδή οι Ρώσοι έχουν μαζί τους… κρυπτονίτη.

Η δήλωση αυτή, έρχεται έπειτα από την αποκάλυψη της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ότι στην Ουκρανία έχουν χάσει τη ζωή τους 100.000 ουκρανοί στρατιώτες από την έναρξη της εισβολής.

Η συγκεκριμένη αναφορά εξαφανίστηκε τελικά από την επίσημη δήλωση της προέδρου, με τις φήμες να μιλούν για οργισμένη παρέμβαση του Κιέβου.

Η φήμη αυτή επιβεβαιώθηκε καθώς ακολούθησε η παρέμβαση του συμβουλίου του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος μιλώντας την Πέμπτη σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό, ο είπε ότι από 10.000 έως 13.000 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο. Διαψεύδοντας έτσι τα όσα υποστήριξε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Να σημειωθεί ότι το Κίεβο σπάνια δίνει επίσημα στοιχεία σχετικά με τις απώλειές του. Οι δηλώσεις του Ποντολιάκ είναι η πρώτη ενημέρωση μετά από καιρό. Στα τέλη Αυγούστου ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων είχε πει ότι σχεδόν 9.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν. Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τους αριθμούς που διαρρέουν τόσο οι ΗΠΑ, όσο και πρόσφατα η ΕΕ μέσω της προέδρου της Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ