Σύμφωνα με το λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι al-Mayadeen, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της τουρκικής αεροπορίας έπληξε μια κοινή βάση του διεθνούς συνασπισμού – τελεί υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ – και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βορειοανατολική Συρία.

«Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτέθηκε σε κοινή βάση του διεθνούς συνασπισμού και των SDF στα βόρεια της επαρχίας Χασάκε. Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε στη βάση των ειδικών δυνάμεων των SDF λίγα μέτρα από την αμερικανική βάση και το αρχηγείο του διοικητή των SDF, Μαζλούμ Αμπάντι», ανέφερε πηγή στο λιβανέζικο κανάλι.

Άλλες πηγές τόνισαν πως από τον αεροβομβαρδισμό των Τούρκων στη βάση, σκοτώθηκαν δύο άτομα που ανήκαν στις αντιτρομοκρατικές μονάδες και τραυματίστηκαν άλλα τρία, συμπεριλαμβανομένου ενός διοικητή. Από τους τρεις τραυματίες, οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Θυμίζεται πως Άγκυρα διεξήγαγε τα ξημερώματα της Κυριακής αεροπορική επιχείρηση κατά της συριακής πτέρυγας του PKK στη βόρεια Συρία, από την οποία αναφέρθηκαν πλήγματα στην πόλη Κομπάνι, καθώς και στο βόρειο Ιράκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την επιχείρηση επιτυχημένη και δεν απέκλεισε να συνεχίσει και με χερσαία μέσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ