Εκλογές Ισραήλ: Νικητής με πλειοψηφία 65 εδρών ο Μ.Νετανιάχου στο 80% της καταμέτρησης

Απογοήτευση στην Ουάσινγκτον

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κρατά το προβάδισμα μετά την καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του στην εξουσία.

Στην Ουάσινγκτον είναι πολύ απογοητευμένοι καθώς οι Δημοκρατικοί από προεδρίας Ομπάμα προσπαθούσαν να ρίξουν και να «εξαφανίσουν» από την πολιτική τον Μ.Νετανιάχου ο οποίος είναι φιλικά προσκείμενος στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ.

Με καταμετρημένο το 79,8% των ψήφων, τα κόμματα που υποστηρίζουν τον Νετανιάχου για την πρωθυπουργία εξασφαλίζουν 65 από τις 120 έδρες της Κνέσετ, ενώ η παράταξη των κομμάτων που υποστηρίζουν τον Γιαΐρ Λαπίντ εξασφαλίζει 50 έδρες.

Μία άνετη νίκη του μπλοκ του Νετανιάχου θα τερματίσει το πολιτικό αδιέξοδο που μαστίζει την πολιτική σκηνή του Ισραήλ την τελευταία τριετία. Ο ισλαμιστής Ραάμ υπό τον Μανσούρ Αμπάς, φαίνεται να έχει ξεπεράσει το όριο εισόδου στην Κνεσέτ, ενώ το αριστερό κόμμα Meretz και το κόμμα Balad, φαίνονται ότι δεν πιάνουν το στόχο, κάτι που θα έδινε στο δεξιό και θρησκευτικό μπλοκ υπό τον Νετανιάχου πλειοψηφία 65 εδρών.

Μιλώντας στην Ιερουσαλήμ τα μεσάνυχτα, ο Νετανιάχου ζήτησε από τους υποστηρικτές του να έχουν υπομονή και είπε ότι το κόμμα του, το Λικούντ ήταν «στα πρόθυρα μιας πολύ μεγάλης νίκης».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV