Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο «προς ανατολική κατεύθυνση»

Πέμπτη δοκιμή πυραύλου από την Πιονγιάνγκ μέσα σε διάστημα δέκα ημερών

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου αγνώστου τύπου όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Ο πύραυλος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία και μάλιστα για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

Η εκτόξευση του πυραύλου, η οποία εγγράφεται στην αύξηση των πυραυλικών δοκιμών της Πιονγιάνγκ φέτος, έγινε προς «ανατολική» κατεύθυνση, πρόσθεσε το επιτελείο.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκτιμά πως επρόκειτο για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM).

Ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο έκανε λόγο για εκτόξευση ενός ICBM, που πέρασε πάνω από το αρχιπέλαγος και έπεσε στη θάλασσα εκτός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει τους πολίτες να «καλυφθούν», προτού ο πύραυλος πετάξει πάνω από τη χώρα.

Πρόκειται για την πέμπτη δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, ενδεχομένως αντίδραση στην επίδειξη στρατιωτικής δύναμης από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, που διεξήγαγαν τριεθνή αεροναυτικά και ανθυποβρυχιακά γυμνάσια την περασμένη εβδομάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV