Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια δηλώσεών της, χαρακτήρισε την ομιλία του Τζο Μπάιντεν στα Ηνωμένα Έθνη ως «άσεμνη» και κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για διαστρέβωση των όσων είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA η Ζαχάροβα είπε:

Ζαχάροβα: «Απολύτως προπαγάνδα»

«Όσο για την ομιλία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, το θεωρώ απολύτως άσεμνο το πώς ξεκίνησε.

Απρεπές όχι γιατί δεν έχουν τίποτα να κάνουν ή για το γεγονός ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αγγίζουν άλλες χώρες. Γεγονός είναι ότι φέρεται να άρχισε να αναφέρει τα λόγια του προέδρου της Ρωσίας.

Εμείς, όπως κάνουμε πάντα, αρχίσαμε να ελέγχουμε τα λόγια του Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν το είπε σίγουρα, αλλά ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν το είπε».

Περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο τα λόγια του Πούτιν παρουσιάστηκαν από τον Μπάιντεν και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ως «απολύτως προπαγάνδα» και «σε αντίθεση με ό,τι ειπώθηκε στην πραγματικότητα».

Μπάιντεν: «Ο Πρόεδρος Πούτιν έκανε απροκάλυπτες πυρηνικές απειλές»

Ο Τζο Μπάιντεν την ομιλία του στον ΟΗΕ, λέγοντας: «Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα. Ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εισέβαλε στη γείτονά του, προσπάθησε να διαγράψει ένα κυρίαρχο κράτος από τον χάρτη», συνεχίζοντας:

«Και πάλι, μόλις σήμερα, ο Πρόεδρος Πούτιν έκανε απροκάλυπτες πυρηνικές απειλές κατά της Ευρώπης και απερίσκεπτη περιφρόνηση των ευθυνών του καθεστώτος μη διάδοσης των πυρηνικών».

Στη συνέχεια στην ομιλία του είπε επίσης:

Η Ρωσία απέφυγε τα ιδανικά της μη διάδοσης πυρηνικών που αγκάλιασε κάθε άλλο έθνος στη 10η Διάσκεψη Αναθεώρησης της NPT. Και πάλι, σήμερα, όπως είπα, κάνουν ανεύθυνες πυρηνικές απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων.

Πούτιν: «Όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και τον λαό μας»

Παρατίθεται το σχετικό απόσπασμα, όπως το αποδίδει ο Guardian από την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη, όπου αναφέρθηκε στον πυρηνικό εκβιασμό και τα πυρηνικά όπλα:

«Για όσους επιτρέπουν στον εαυτό τους να κάνουν τέτοιες δηλώσεις για τη Ρωσία, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η χώρα μας έχει επίσης διάφορα μέσα καταστροφής και ορισμένα είναι πιο σύγχρονα από αυτά των χωρών του ΝΑΤΟ».

«Και εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και τον λαό μας. Αυτό δεν είναι μπλόφα. Και όσοι προσπαθούν να μας εκβιάσουν με πυρηνικά όπλα πρέπει να ξέρουν ότι ο ανεμοδείκτης μπορεί να στραφεί και να δείξει προς το μέρος τους», καταλήγει το σχετικό απόσπασμα από το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ