Συμβούλιο Ασφαλείας της Μόσχας: Ρωσία και Κίνα συμφώνησαν για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις

«Το βάρος θα δίδεται σε κοινές ασκήσεις και περιπολίες, καθώς και στην ενδυνάμωση των επαφών μεταξύ των γενικών επιτελείων»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφάλειας με το βάρος να δίδεται στη διενέργεια κοινών ασκήσεων.

Μόσχα και Πεκίνο δείχνουν να βρίσκονται κοντά, με το τετ-α-τετ Σι Τζινπίνγκ και Βλάντιμιρ Πούτιν στα πλαίσια της Συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης την προηγούμενη εβδομάδα να επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία με το βάρος να δίδεται σε κοινές ασκήσεις και περιπολίες, καθώς και στην ενδυνάμωση των επαφών μεταξύ των γενικών επιτελείων», σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε ενώ ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ επισκέπτεται την Κίνα για διαβουλεύσεις σε θέματα ασφάλειας και συναντήσεις με αξιωματούχους.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV