Η Ρωσία προσκαλεί ΟΗΕ και Ερυθρό Σταυρό να ερευνήσουν τους θανάτους αιχμαλώτων πολέμου σε φυλακή

«Προκειμένου να διενεργηθεί αντικειμενική έρευνα όσον αφορά την επίθεση στη φυλακή που προσάπτει στις ουκρανικές δυνάμεις»

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε ειδικούς του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα για τους θανάτους δεκάδων ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου που κρατούνταν σε φυλακή.

Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, το υπουργείο ανέφερε πως ενεργεί «προκειμένου να διενεργηθεί αντικειμενική έρευνα» όσον αφορά την επίθεση στη φυλακή που προσάπτει στις ουκρανικές δυνάμεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι αυτονομιστές, που λένε ότι 53 αιχμάλωτοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, διατείνονται πως η φυλακή επλήγη με πυραύλους.

Το Κίεβο το διαψεύδει και υποστηρίζει ότι ο ρωσικός Στρατός έπληξε τη φυλακή με το πυροβολικό για να κρύψει την κακομεταχείριση των αιχμαλώτων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV