Η Κίνα μετακινεί συστήματα αεράμυνας και δοκιμάζει βαλλιστικούς πυραύλους λόγω Ν.Πελόζι (βίντεο)

Μετά το σκληρό μήνυμα του κινεζικού Στρατού

Συνεχίζονται οι αναρτήσεις του κινεζικού Στρατού την επαύριον της ανακοίνωσης της επίσκεψης της Ν.Πελόζι στην Ταϊβάν.

Έτσι μετά το σκληρό μήνυμα του κινεζικού Στρατού πλέον παρουσιάζεται η κινητοποίηση συστημάτων αεράμυνας νέας γενιάς μέσου/μεγάλου βεληνεκούς στην επαρχία Φουγιάν (απέναντι από την Ταιβάν) με στοιχεία πλήρους μεραρχίας αεράμυνας HQ-22.

Επίσης σε μια παράλληλη εξέλιξη η Κίνα προχώρησε στην εκτόξευση του υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου DF-17.

Η ανάρτηση σχετικά με την ετοιμότητα της Κίνας για πόλεμο, έρχεται αφού η Νάνσι Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, εξόργισε την Κίνα μετά τις εξαγγελίες της για πιθανή επίσκεψη στην Ταϊβάν, μια κίνηση που θα αναγνώριζε ενδεχομένως την Ταϊβάν ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος και όχι  ως μέρος της Δημοκρατία της Κίνας.

Ωστόσο, πολλοί πολιτικοί στις ΗΠΑ ανησυχούν ότι τώρα ότι εάν οι ΗΠΑ δεν στείλουν την Πελόζι στην Ταιβάν, αυτό θα φάνει σαν αμερικανική υποχώρηση.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV