Μια από τα ίδια από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας: «Εξαντλείται το απόθεμα των ρωσικών πυραύλων»

Βγάζει ανακοινώσεις από μόνο του

Στον  γνωστό του ρόλο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας το οποίο έχει εξελιχθεί σε… βρετανική φυλλάδα ταμπλόιντ  διασποράς ψευδών και ημιψευδών ειδήσεων.

Σε μια ακόμη νέα του δημοσίευση το Λονδίνο «βλέπει» ότι λιγοστεύουν οι ρωσικοί πύραυλοι, κάτι που η Ρωσία απορρίπτει τις αναφορές ως προπαγάνδα της Δύσης.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο, στην τελευταία ενημέρωση «πληροφοριών ασφάλειας» για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ρωσία χρησιμοποιεί αντιπλοϊκούς πυραύλους σε «ένα δευτερεύοντα ρόλο κατά χερσαίων στόχων, πιθανώς εξαιτίας της μείωσης των αποθεμάτων σε πιο εύστοχα σύγχρονα όπλα».

Από την πλευρά η Ρωσία απορρίπτει τις αναφορές ασφάλειας της Βρετανίας, ως δυτική προπαγάνδα.

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακοίνωσαν ότι το όπλο που έπληξε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ στις 27 Ιουνίου ήταν πιθανώς, ένας πύραυλος KH-32 που χρησιμοποιείται για πλήγματα κατά στόχων επιφανείας και «δεν προορίζεται να πλήξει με ακρίβεια χερσαίους στόχους».

Τα πιο πρόσφατα πλήγματα κατά ενός συγκροτήματος κατοικιών στην Οδησσό, έγιναν πιθανώς με την χρήση και ενός πυραύλου KH-22 που έχει ακόμη μικρότερη ακρίβεια πλήγματος, σύμφωνα με την ίδια αναφορά του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV