Νέα «σφαλιάρα»: Το Ισραήλ επεκτείνει την οικονομική του συνεργασία με την Τουρκία

Το Ισραήλ με ταχύτατους ρυθμούς επαναπροσεγγίζεται με την Τουρκία και όπως όλα δείχνουν άλλη μία συμμαχία που θεωρούσε πως είχε η Ελλάδα έναντι της Άγκυρας, πάει… περίπατο.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι το Ισραήλ και η Τουρκία ανοίγουν νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους μετά από «αναταράξεις» και εργάζονται για την επέκταση της οικονομικής συνεργασίας.

«Στόχος είναι να διαμορφωθεί και να επεκταθεί η οικονομική και πολιτική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας για την αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, ακόμη και σε περιόδους πανδημίας, ακόμη και σε περιόδους πολιτικής έντασης», ανέφερε ο Λαπίντ σε δηλώσεις στην Ιερουσαλήμ μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες θα αρχίσουν να εργάζονται για νέα συμφωνία στην πολιτική αεροπορία.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV