Η Ελβετία προχωρά σε αγορά 36 μαχητικών F-35

Την απόφασή της να υπογράψει συμβόλαιο για την αγορά 36 μαχητικών F-35A Lightning II, έλαβε η ελβετική κυβέρνηση.

Η απόφαση της ελβετικής κυβέρνησης ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί πριν δημοψήφισμα όπως θα συνέβαινε σε άλλες περιπτώσεις. Η συμφωνία αγγίζει τα 5,5 δισ. δολάρια.

«Σχεδιάζεται ότι τα αεροπλάνα πρέπει να παραδοθούν από το 2025 έως το 2027, προκειμένου οι άνθρωποι να προστατεύονται από αεροπορικές απειλές μετά το 2030», ανέφερε η ελβετική κυβέρνηση σε δήλωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Tanjug.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, η Ελβετία επέλεξε να παραγγείλει τα F-35 ως νέα γενιά μαχητικών, γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια στους αντιπάλους που ζήτησαν δημοψήφισμα για να αλλάξει αυτό που λένε ότι είναι μια περιττή επιλογή.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι πολλές χώρες έχουν αρχίσει να ξοδεύουν χρήματα για οπλικά συστήματα, σημειώνοντας ότι η Φινλανδία αποφάσισε να αγοράσει 64 αεροπλάνα F-35A, η Γερμανία θέλει να αγοράσει έως και 35 και ο Καναδάς 88 μαχητικά αεροσκάφη.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV