Ο τραγικός απολογισμός στην Mαριούπολη: Από τους 22.000 Ουκρανούς εξοντώθηκαν πάνω από 17.000!

Βαρύς φόρος αίματος

Η μάχη της Μαριούπολης τελείωσε και τυπικά (ουσιαστικά είχε τελειώσει πριν πέντε εβδομάδες) με την παράδοση των Ουκρανών που είχαν απομείνει ζωντανοί στο Azovstal.

To ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 694 Ουκρανοί μαχητές που είχαν οχυρωθεί στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης παραδόθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Από τη Δευτέρα, έχουν παραδοθεί συνολικά 959 μαχητές από το Αζοφστάλ, 80 εκ των οποίων ήταν τραυματισμένοι, ανακοίνωσε το υπουργείο σύμφωνα με το RIA.

Συμφωνείτε με την θέση που εξέφρασε ο Κ.Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο ότι η Μαριούπολη είναι το «νέο Μεσολόγγι»;

Αυτά σε ότι αφορά το τέλος της σύγκρουσης, όμως εξαρχής στην Μαριούπολη πολέμησαν 22.000 Ουκρανοί στρατιώτες, είτε από το Τάγμα Αζόφ, είτε από τους Πεζοναύτες.

Οι νεκροί υπολογίζονται μεταξύ 17.000-18.000.

Το τίμημα για τους Ουκρανούς ήταν βαρύτατο. Σχεδόν όλοι καταγόμενοι από τις πολωνόφωνες δυτικές περιοχές και τις περιοχές νοτιοδυτικά του Κίεβου.

Φυσικά ο φόρο αίματος πληρώθηκε γιατί το ζήτησαν οι Αμερικανοί οι οποίοι το έχουν δηλώσει δια στόματος Μπάιντεν: «Θα πολεμήσουμε την Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

Συνολικά οι ουκρανικές απώλειες στον πόλεμο, έχουν ξεπεράσει τους 35.000 νεκρούς, χωρίς να υπολογίζονται, ειδικά στο Ντόνμπας, οι νεκροί του τελευταίου δεκαημέρου

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV