Ρωσικό ΥΠΕΞ: H Μόσχα θα αντιδράσει στην απέλαση των διπλωματών της από την Βουλγαρία

Η πρεσβεία της Ρωσίας, σε δήλωση στο κανάλι της στο Telegram, ανέφερε ότι θεωρεί τις απελάσεις ένδειξη της πρόθεσης της Βουλγαρίας να περιοριστούν οι σχέσεις Βουλγαρίας – Ρωσίας στο ελάχιστο.

«Αυτό το εχθρικό διάβημα σύντομα θα λάβει σχετική αξιολόγηση και αντίδραση, επαρκή ως προς το νέο πνεύμα των διμερών σχέσεων», ανέφερε η πρεσβεία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κήρυξε 10 Ρώσους διπλωμάτες «personae non gratae» και τους έδωσε περιθώριο 72 ωρών για να εγκαταλείψουν τη βαλκανική χώρα λόγω, όπως ισχυρίστηκε, ενεργειών που θεωρήθηκε ότι δεν συμβαδίζουν με το διπλωματικό τους καθεστώς.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι το θέμα των απελάσεων συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό Κίριλ Πέτκοφ και ότι είχε ενημερωθεί η Ρωσίδα πρεσβευτής στη Σόφια.

Είναι το δεύτερο κύμα απελάσεων Ρώσων διπλωματών από τη Βουλγαρία.

Στις 2 Μαρτίου, η Σόφια απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες εν μέσω ισχυρισμών ότι εμπλέκονταν σε κατασκοπεία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV