Συνεχίζονται οι μάχες στην Μαριούπολη για την εκκαθάριση της πόλης από Ουκρανούς ενόπλους αλλά και Δυτικούς μισθοφόρους οι οποίοι αποτελούν μεγάλο μέρος των δυνάμεων που πολεμούν στα διάφορα ουκρανικά μέτωπα.

Οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα εικόνες Βρετανών μισθοφόρων που αιχμαλωτίστηκαν στην Μαριούπολη και υποτίθεται πως είναι «εθελοντές».

Μέχρι τώρα είναι γνωστό πως πολεμούν 20.000 μισθοφόροι από την Δύση, στην Ουκρανία και μάλιστα θεωρείται πως χειρίζονται πολλά από τα όπλα που έχουν αποστείλει ΗΠΑ και ΕΕ στο Κίεβο.

Δεν πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν στρατιωτική και πολεμική εμπειρία ενώ μεγάλο ρόλο στις ενέδρες κατά ρωσικών φαλαγγών παίζουν οι ΗΠΑ οι οποίες προσφέρουν πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο.

To πρόβλημα των Δυτικών μισθοφόρων στην Ουκρανία είναι μεγάλο για την Ρωσία και γι αυτό προχώρησε στο θεαματικό χτύπημα στο Γιάβοριν για να αναγκάσει πολλούς να το ξανασκεφτούν πριν έρθουν να πολεμήσουν για λογαριασμό του Κιέβου, με πληρωμή φυσικά από την αμερικανική οικονομική βοήθεια.

Νικολάεφ και Χάρκοβο συνεχίζουν να δέχονται βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις. Στο Νίκολάεφ θα καταφτάσουν σύντομα ισχυρές ενισχύσεις καθώς το ρωσικό Επιτελείο θέλει να τελειώσει με την πόλη αυτή για να ολοκληρωθεί η «δαγκάνα» στην Οδησσό από στεριά και θάλασσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ