Αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache αναπτύσσονται από την Ελλάδα στην Πολωνία!

Το αμερικανικό Πεντάγωνο μεταφέρει 12 αμερικανικά ελικόπτερα ΑΗ-64D Apache από την Ελλάδα στην Πολωνία με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο! Τουλάχιστον δεν είναι ελληνικά!

Απλά η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως βάση μεταφοράς αμερικανικών δυνάμεων κατά της Ρωσίας.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποστολή ακόμη 6.000 στρατιωτών στη στη Γερμανία, την Πολωνία και την Ουγγαρία, καθώς και τη μεταστάθμευση ιπτάμενων μέσων, λόγω της ουκρανικής κρίσης

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

•800 στρατιώτες από  την Ιταλία μεταφέρονται σε κράτη της Βαλτικής
•Έως και οκτώ αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 μετασταθμεύουν  από τη Γερμανία στη Βαλτική, καθώς και σε απροσδιόριστη τοποθεσία στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ
•20 αμερικανικά ελικόπτερα AH-64 Apache, από τη Γερμανία στη Βαλτική.
• 12 ΑΗ-64 Apache από την Ελλάδα στην Πολωνία

«Αυτό το πρόσθετο προσωπικό επανατοποθετείται για να καθησυχάσει τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και να εκπαιδευτεί με τις δυνάμεις του κράτους υποδοχής», δήλωσε  ανώτερος  αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Να υπενθυμίσουμε ότι αμερικανικά ΑΗ-64 Apache βρίσκονται στην Ελλάδα και από την Δευτέρα 7 έως την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 συμμετείχαν στην  Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΖΕΥΣ» στο Πεδίο Βολής (ΠΒ) «ΚΡΑΝΑΙΑΣ» .

Η άσκηση έγινε μεταξύ ΑΗ-64 της Ελλάδας από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ) και των ΗΠΑ από την 7th Squadron 17th Cavalry Regiment (7-17 CAV), η οποία έχει αναπτυχθεί στην Βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο στο πλαίσιο της Επιχείρησης «ATLANTIC RESOLVE» .

Κατά την διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν εικονικές βολές κατά επίγειων στόχων, σενάρια σχεδίασης και διεξαγωγής τακτικών αποστολών ΕΕ/Π σε μεικτούς σχηματισμούς, καθώς και σενάρια ανεφοδιασμού από Προκεχωρημένα Σημεία Ανεφοδιασμού Ε/Π, με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Μονάδων ΕΕ/Π των 2 Χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετείχαν στην Άσκηση με 4 ΕΕ/Π AH-64 και 1 Ε/Π CH-47D και οι ΕΔ των ΗΠΑ με 4 ΕΕ/Π AH-64.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV