Το Ισραήλ αναμένει την άφιξη έως και 75.000 Εβραίων από την ανατ. Ουκρανία

«Συνολικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν τουλάχιστον 75.000 άνθρωποι στην ανατολική Ουκρανία που έχουν δικαίωμα να επαναπατριστούν», δήλωσε η Τατιάνα Μαζάρσκαγια, μέλος της Κνεσέτ, στη ρωσική εφημερίδα Vzglyad.

Την Κυριακή, η απειλή για τους Ουκρανούς πολίτες εβραϊκής υπηκοότητας συζητήθηκε σε επίπεδο ισραηλινής κυβέρνησης.

«Δεν θα εμβαθύνω στη σφαίρα των ουκρανορωσικών σχέσεων - ας αφήσουμε αυτό το θέμα στους διπλωμάτες και τους ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Αλλά είναι σαφές για μένα ότι σε ένα θέμα το Ισραήλ δεν μπορεί να σταθεί στην άκρη. Πρέπει να φροντίσουμε τους παλιννοστούντες από την Ανατολική Ουκρανία, οι οποίοι, σε περίπτωση ενδεχόμενης επιδείνωσης, ενδέχεται να έρθουν στο Ισραήλ.

Συνολικά, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, υπάρχουν τουλάχιστον 75.000 άτομα εκεί για επαναπατρισμό», δήλωσε η Τατιάνα Μαζάρσκαγια, μέλος της Κνεσέτ, του ισραηλινού κοινοβουλίου από το κόμμα Yesh Atid (Υπάρχει ένα μέλλον), το οποίο είναι μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV