Όλαφ Σολτς: «Κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα έχουν συνέπειες στην Γερμανία»

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε να απαλλαγεί ο κόσμος από την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας που δεν θα επηρεάσουν τη γερμανική οικονομία.

Το αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

« Κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν κάποια μέτρα που δεν θα έχουν συνέπειες για εμάς», είπε ο Scholz.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι σε περίπτωση ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας, είναι απαραίτητο να ενεργήσουμε « αναλογικά».

« Θα είναι απαραίτητο να ληφθούν τέτοια μέτρα που θα έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση σε όσους παραβιάζουν τις αρχές μας. Διατύπωσα ξεκάθαρες λέξεις, είναι σχετικές. Και αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που συμφωνήσαμε εμείς, οι Ευρωπαίοι, με την αμερικανική κυβέρνηση, δηλαδή ότι η Ρωσία, σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, θα πρέπει να πληρώσει υψηλό τίμημα», είπε ο Scholz.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV