Η Γερμανία πιέζει την Βουλγαρία να αναγνωρίσει «μακεδονική» μειονότητα

Η Γερμανία πιέζει την Βουλγαρία να αναγνωρίσει τους Σκοπιανούς ως «Μακεδόνες» παρομοίως όπως έκανε και με την Ελλάδα...

«Υπάρχει μια δόση αισιοδοξίας στον Στόικο Στόικοφ  του ‘OMO Iliden Pirin’ ότι με τον καιρό θα βελτιωθεί η θέση της σλαβομακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία», όπως σημειώνει δημοσίευμα των Σκοπίων.

Για πολλά χρόνια, ο Στόικοφ,  είναι αφοσιωμένος στον αγώνα για τα δικαιώματα και πάνω από όλα την αναγνώριση των Σλάβων στη Βουλγαρία ως ‘Μακεδόνων’.

Αν και οι αρχές των Σκοπίων ανακοίνωσαν ότι δεν θα πουν που υπάρχει μειονότητα στην περιοχή, ο  Βούλγαρος ευρωβουλευτής Ανγκέλ Τζαμπάσκι δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στην χώρα του μια σλαβομακεδονική μειονότητα στη Βουλγαρία, ο επικεφαλής της οργάνωσης του Πιρίν είπε ότι δεν έχουν εξαντληθεί όλοι οι μηχανισμοί στον αγώνα για τα δικαιώματα των Σλαβομακεδόνων.

«Υπάρχουν ακόμη κάποιοι μηχανισμοί που δεν χρησιμοποιούνται ή δεν χρησιμοποιούνται μέχρι τέλους, και νέες ευκαιρίες εμφανίζονται. Αλλά το πιο σημαντικό, μερικά από αυτά που χρησιμοποιούνται τώρα αποδίδουν αποτελέσματα, αν και αργά. Κάπως έτσι συνεχίζεται εδώ και αρκετά χρόνια η παρακολούθηση της Βουλγαρίας στην Επιτροπή Υπουργών και αυξάνεται η πίεση στη Βουλγαρία για την εγγραφή σλαβομακεδονικών οργανώσεων. Δεν υπάρχει υποχώρηση στις απαιτήσεις. Το ζήτημα είναι στη διακοπή της άρνησης/αναγνώρισης, γιατί αυτή είναι η ρίζα του προβλήματος. 

«Τα αιτήματά μας ήταν και συνεχίζουν να είναι: η Βουλγαρία να σταματήσει να αρνείται, να αναγνωρίσει τη μειονότητα και να της δώσει όλα τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα», είπε ο Στόικοφ.

Εξηγεί ότι οι νέοι είναι σιωπηλοί ή απαθείς για διάφορους λόγους.

«Όσον αφορά τους νέους: άλλοι είναι στο εξωτερικό, άλλοι δεν ενδιαφέρονται, άλλοι φοβούνται, άλλοι αφομοιώνονται. Αλλά υπάρχουν ακόμα νέοι που αγωνίζονται», πρόσθεσε ο Στόικοφ.

Ο Γερμανός βουλευτής της Bundestag και πρώην υπουργός για την Ευρώπη της Γερμανίας, Michael Roth, χαιρέτισε πριν από λίγες ημέρες την επίσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ στα Σκόπια. 

Είπε ότι η Βουλγαρία πρέπει να αναγνωρίσει τη σλαβομακεδονική μειονότητα. Ο Ροτ πρόσθεσε ότι η Σόφια πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Οι Σλαβομακεδόνες στη Βουλγαρία έχουν κερδίσει 16 μηνύσεις στο Στρασβούργο, αλλά οι βουλγαρικές κυβερνήσεις τις αγνοούν λένε οι Σκοπιανοί.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV