Η αιφνιδιαστική ανάπτυξη νέων συστημάτων αεράμυνας S-400 σε περιοχές γύρω από τη Μόσχα συνδέεται άμεσα με την αυξανόμενη απειλή από τις επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας κρίσιμων υποδομών και μεγάλων αστικών κέντρων.

Στο πλαίσιο αυτό, νέα συστοιχία πυραύλων S-400 αναπτύχθηκε στα τέλη Μαΐου στο πάρκο Μοσκορέτσκι, ένα από τα υψηλότερα σημεία γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Η παρουσία της καταγράφηκε σε δορυφορικές εικόνες που συλλέχθηκαν στις αρχές Ιουνίου και αναλύθηκαν τις τελευταίες ημέρες από το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου (ISW).

Παράλληλα, οι ρωσικές Αρχές ενίσχυσαν την αεράμυνα και σε ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, σύστημα Pantsir τοποθετήθηκε σε πύργο κοντά σε διυλιστήριο πετρελαίου που είχε δεχθεί πρόσφατα επίθεση.

Την ίδια στιγμή, διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πιέσεις στην παραγωγή ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων.

Οι εξελίξεις αυτές καταδεικνύουν τη σημασία που αποδίδει η Μόσχα στην ενίσχυση της αντιαεροπορικής της άμυνας, καθώς οι ουκρανικές επιθέσεις με drones συνεχίζουν να επεκτείνονται βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ