Σόφια: «Οι Σκοπιανοί είναι παραπλανημένοι Βούλγαροι»

Οι Βούλγαροι πιέζουν για να αποφύγουν αυτό που δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και αποδέχεται (χωρίς καν να πιεστεί) ο νυν πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης.

Την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής» γλώσσας.

Γιατί γνωρίζουν ότι εκτός του ότι πρόκειται για «Βούλγαρους που ξέχασαν ποιοι είναι», στο μέλλον θα υπάρξουν εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος τους.

Η άρνηση της ύπαρξης των Σλαβομακεδόνων ως μειονότητας στη Βουλγαρία είναι στην πραγματικότητα άρνηση της ύπαρξης «Μακεδόνων» στα Σκόπια και πίεση για αναγνώριση των «βουλγαρικών τους ριζών», έγραψε η σχολιαστής Γιασμίνκα Πάβλοφσκα στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα των Σκοπίων Nova Makedonija.

Σύμφωνα με αυτήν, η βουλγαρική λογική είναι ότι δεν υπάρχουν ‘Μακεδόνες’ στη Βουλγαρία, γιατί οι Σλαβομακεδόνες στα Σκόπια,  είναι στην πραγματικότητα «παραπλανημένοι Βούλγαροι», και το «μακεδονικό έθνος» πρέπει να «ξαναβουλγαροποιηθεί».

Αυτό είναι όλο το νόημα της λίστας των προϋποθέσεων στο λεγόμενο σχέδιο 5 + 1 (των βουλγαρικών απαιτήσεων), το οποίο υποτίθεται ότι τώρα έχει μειωθεί σε 4 + 1 (αφού παραδέχεται πλέον τον όρο ‘Βόρειος Μακεδονία’).

Σύμφωνα με την Πάβλοφσκα, «η μοναδικότητα του μακεδονικού έθνους, αντιπροσωπεύεται από τους (Σλαβο)‘Μακεδόνες’ που ζουν στο κράτος της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και εκείνους της γειτονιάς (αν και είναι πολίτες γειτονικών χωρών), καθώς και σε όλο τον κόσμο. Το δικαίωμα του καθενός τους, όπου κι αν βρίσκεται η ‘μακεδονική μειονότητα’, απηχεί την εθνική ταυτότητα τους παντού και πάντα».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV