ΠΟΥ: «Δεν έχει τελειώσει η πανδημία - Θα εμφανιστούν και νέες μεταλλάξεις»

«Ψυχρολουσία» για τους πολίτες αποτελούν οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος επί της ουσίας επανέλαβε τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Α.Γκουτέρες μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός υποστήριξε ότι «εάν δεν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε κάθε άνθρωπο, θα γεννήσουμε νέες παραλλαγές». 

Από την πλευρά του ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης του ΠΟΥ δήλωσε: «Αυτή η πανδημία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει και με την απίστευτη εξάπλωση της Όμικρον σε όλο τον κόσμο, είναι πιθανό να προκύψουν νέες παραλλαγές».

Πάντως, ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε την εξαιρετική σημασία της παρακολούθησης και της αξιολόγησης της κατάστασης με τα νέα στελέχη του κορωνοϊού.

Ακόμα, ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους τόνισε ότι αν και η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή κατά μέσο όρο όσο τα στελέχη που προηγήθηκαν, αλλά η αντίληψη ότι πρόκειται για ήπια ασθένεια είναι εσφαλμένη, καθώς σημείωσε ότι ακόμα και η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί και σε νοσηλείες και θανάτους.

Υπενθυμίζεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον βρέθηκε στην Μποτσουάνα και στη Νότια Αφρική τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να προσβληθούν τόσο όσοι έχουν νοσήσει όσο και εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, το εν λόγω στέλεχος έχει ήδη εντοπιστεί σε 110 χώρες και εξαπλώνεται ταχύτερα από την παραλλαγή Δέλτα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV