Καναδικές ειδικές δυνάμεις έφτασαν στην Ουκρανία

Καναδοί στρατιώτες των ειδικών μονάδων στάλθηκαν στην Ουκρανία, γράφει το RIA Novosti με αναφορά στο κανάλι Global News.

Αναφέρεται σε κλιμάκιο δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων. 

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην αποτροπή της «ρωσικής επιθετικότητας και σε βοήθεια προς την ουκρανική κυβέρνηση» από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Ένα από τα καθήκοντα των καναδικών ειδικών δυνάμεων μπορεί να είναι η εκκένωση Καναδών διπλωματών σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης στην Ουκρανία, διευκρινίζει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται, προηγουμένως είχε αναφερθεί ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζουν να αναπτυχθούν στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Μονάδες των Καναδικών Ειδικών Δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας. 

Η ανάπτυξη ενός μικρού τμήματος του Καναδικού Συντάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων έγινε καθώς οι διπλωματικές συνομιλίες με στόχο την αποτροπή της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία σταμάτησαν και περίπου 100.000 Ρώσοι στρατιώτες παραμένουν στρατοπεδευμένοι στα σύνορα με την Ουκρανία. 

Η παρουσία καναδικών ειδικών δυνάμεων είναι μέρος μιας προσπάθειας των συμμάχων του ΝΑΤΟ να συγκρατήσουν τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και να καθορίσουν τρόπους για να βοηθήσουν την ουκρανική κυβέρνηση. 

Η μονάδα έχει επίσης αναλάβει να βοηθήσει στην ανάπτυξη σχεδίων εκκένωσης για το καναδικό διπλωματικό προσωπικό σε περίπτωση εισβολής πλήρους κλίμακας», ανέφεραν πηγές

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV