Γ.Στόλτενμπεργκ: «Ουκρανία και Γεωργία θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ αλλά δεν ξέρουμε πότε»

Το ΝΑΤΟ έχει λάβει ήδη την απόφαση για ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στη «La Repubblica», επεσήμανε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη το 2008, στη διάρκεια συνόδου των χωρών του ΝΑΤΟ.

Εντούτοις, όπως σημείωσε, δεν υπάρχει απόφαση για το πότε θα γίνουν δεκτές οι χώρες στο ΝΑΤΟ.

Ο Στόλτενμπεργκ επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις από την πλευρά του ΝΑΤΟ ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πολιτική της «ανοιχτής πόρτας», στη διάρκεια του διαλόγου με τη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να σταματήσει την επέκταση στα ανατολικά και να αποτρέψει την ανάπτυξη επιθετικών όπλων πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα, καθώς το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που εγείρουν τέτοιες κινήσεις για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σημειώνεται ότι τόσο η Γεωργία όσο και η Ουκρανία έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

Αναφορικά με το θέμα της Ουκρανίας, η ρωσική πλευρά έχει διαψεύσει σενάρια περί σχεδιαζόμενης εισβολής.

Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, ξεκίνησαν οι συνομιλίες της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, για το ζήτημα των εγγυήσεων ασφαλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV