Οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι αντιγράφουν τις θέσεις του Ν.Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε τη Νεβάδα το 2020 και ηττήθηκε στην Πενσιλβάνια και στην Αριζόνα με τους γνωστούς τρόπους που ο ίδιος κατήγγειλε (νοθεία) και όλοι γνωρίζουν. 

Ωστόσο σε αυτές, αλλά και σε άλλες κρίσιμες, για τις εκλογές, αμερικανικές πολιτείες, η επιμονή του πρώην προέδρου διατήρησε την επιρροή του σε Ρεπουμπλικάνους που διεκδικούν θέσεις κυβερνητών, ενώ διεξάγουν προεκλογικές εκστρατείες προωθώντας την εικόνα του, σχολιάζει το POLITICO.

Ο Τραμπ επανήλθε κανονικά στο προσκήνιο στη διάρκεια μιας θορυβώδους συζήτησης για τους προκριματικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων που έγινε στη Νεβάδα την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς υποψήφιοι παρουσίασαν πλατφόρμες πολιτικής, που έμοιαζαν με αυτές του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων και συχνών προειδοποιήσεων εκλογικής νοθείας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Πενσιλβάνια κάνουν αγώνα δρόμου για την πρόσληψη προσωπικού που ενδεχόμενα να ταυτίζεται με τις απόψεις του Τραμπ, αλλά και για την παρουσίαση της υποστήριξης προσώπων που διατηρούν την επαφή τους με τον πρώην πρόεδρο.

Η δημόσια υποστήριξη του Τραμπ είναι αναμενόμενη στη διάρκεια των προκριματικών εκλογικών κύκλων, αρχής γενομένης από την Αριζόνα, όπου και θα εμφανιστεί το Σαββατοκύριακο, εκφράζοντας δημοσίως την υποστήριξή του στον υποψήφιο της αρεσκείας του για τη θέση του κυβερνήτη.

Η επιρροή του Τραμπ και το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τραμπ σε μία προεκλογική χρονιά για τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου. 

Ωστόσο η επιρροή που ασκεί ο Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα προώθησε τις πολιτικές του, αλλά και τη ρητορική του στους προεκλογικούς αγώνες για την εκλογή κυβερνητών το 2022, με έμφαση στους  υπαινιγμούς σχετικά με την απειλή «ακεραιότητας των εκλογών» ή και στις καταγγελίες του ότι του έκλεψαν τις εκλογές του 2020.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV