Τζέιμς Σταυρίδης: «Ο Πούτιν θα επιτεθεί στην Ουκρανία στα τέλη Ιανουαρίου»

Ο πρώην ανώτατος αρχηγός των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Τζέιμς Σταυρίδης δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια επίθεσης στην Ουκρανία, γράφει η Time.

«Ίσως αυτό να συμβεί στα τέλη Ιανουαρίου, όταν το έδαφος θα παγώσει αρκετά ώστε να αντέξει βαριά τεθωρακισμένα μηχανήματα και οχήματα. Ο Πούτιν και οι στρατηγοί του προτιμούν τις τακτικές καινοτομίες, επομένως υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτούς» αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο, ο ρωσικός στρατός ηγείται από διοικητές με εμπειρία σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και την Ουκρανία. Ο Σταυρίδης πιστεύει ότι η τακτική των ρωσικών στρατευμάτων μπορεί να μοιάζει με τις ενέργειές τους στη Γεωργία το 2008.

«Εκτός από τους 100.000 στρατιώτες που βρίσκονται ήδη στα σύνορα, θα χρειαστούν άλλες 75.000, οι οποίες θα τοποθετηθούν στον εξοπλισμό που έχει αναπτυχθεί εκ των προτέρων, καθώς η αεροφωτογραφική αναγνώριση τους έγινε από τις ΗΠΑ λίγο πριν τα Χριστούγεννα», εξήγησε ο Σταυρίδης.

Ο πρώην γενικός διοικητής σημείωσε ότι ο Πούτιν μπορεί να προτιμήσει μια άλλη επιλογή, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε το 2014 με φόντο τα ουκρανικά γεγονότα. 

Αυτό θα σήμαινε τη συμμετοχή των υπόγειων δυνάμεων που έχουν ήδη εισαχθεί στο Ντονμπάς, οι οποίες θα οργανώνουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκινήτων, επιθετικές ενέργειες και αντίποινα εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών. 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV