Μόσχα προς Κίεβο: «Οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια στο Ντόνμπας θα κατασταλεί»

Η Ρωσία δια στόματος του Ρώσου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Βαλερί Γκερασίμοφ ανακοίνωσε πως σε περίπτωση που το Κίεβο προβεί σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια ή ασκήσεί βία, οι ενέργειες αυτές θα κατασταλούν αμέσως.

Μιλώντας προς τους στρατιωτικούς ακολούθους ξένων κρατών, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ξεκαθάρισε πως η Ρωσία θα παρέμβει στρατιωτικά αν απειληθούν οι ρωσόφωνοι του Ντόνμπας.

“Η προμήθεια μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και αεροσκαφών στην Ουκρανία ωθεί τις ουκρανικές αρχές να λάβουν δραστικά και επικίνδυνα μέτρα. Το Κίεβο δεν εκπληρώνει τις συμφωνίες του Μινσκ.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοινώνουν την έναρξη χρήσης στο Ντονμπάς των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων Javelin, τα οποία προμήθευαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ χρησιμοποιούν επίσης τουρκικής κατασκευής αναγνωριστικά και βομβαρδιστικά μη επανδρωμένων εναέριων μέσα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οδηγεί σε όξυνση της ήδη τεταμένης κατάστασης. Παράλληλα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου σημείωσε ότι οι πληροφορίες για την υποτιθέμενη επικείμενη «εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ψευδείς καθώς η στρατιωτική δραστηριότητα στο εσωτερικό της χώρας δεν απαιτεί ειδοποίηση.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δίνουν υπερβολική προσοχή στη μετακίνηση στρατευμάτων σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η αναδιάταξη μονάδων κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μάχης είναι μια πρακτική ρουτίνας για τις ένοπλες δυνάμεις οποιουδήποτε κράτους”, συμπλήρωσε ο Γκερασίμοφ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV