ΗΠΑ: «Έχουμε συμφωνία με την Γερμανία για κλείσιμο του Nord Stream II αν... »

Ο Nord Stream II έχει τεθεί στο «στόχαστρο» από τους Αμερικανούς από την αρχή της κατασκευής του.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ διαμήνυσαν σε μέλη του Κογκρέσου ότι έχουν μια συμφωνία με τη Γερμανία για το κλείσιμο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 , εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε ανώτερος βοηθός του Κογκρέσου στο Reuters την Τρίτη.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η Γερμανία έχει αναλάβει δεσμεύσεις σχετικά με τον αγωγό Nord Stream 2 που εκτείνεται από τη Ρωσία στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα σε περίπτωση επιθετικών ενεργειών από τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ,την Τρίτη, ότι η Δύση ανησυχεί ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία και προειδοποίησε για “ισχυρά οικονομικά και άλλα μέτρα” ως τιμωρία σε περίπτωση που η Μόσχα ξεκινήσει στρατιωτική σύγκρουση, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι το φυσικό αέριο της Gazprom που θα ρέει μέσω του Nord Stream 2, δημιούργησε έναν μοχλό πίεσης για τη Δύση έναντι του Πούτιν.

“Εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να δει τη ροή αερίου μέσω αυτού του αγωγού, δεν θα  θέλει να διακινδυνεύσει εισβολή  στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Σάλιβαν σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV