Συλλήψεις τεσσάρων στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας της Δανίας

Διαρροές εντοπίστηκαν στις δανέζικες βασιλικές υπηρεσίες ασφαλείας χωρίς να διευκρινιστεί ποιος «λάμβανε» τις διαρροές αυτές.

Εν ενεργεία και πρώην υπάλληλοι, τέσσερις στον αριθμό, στις δύο υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών της Δανίας συνελήφθησαν για την διαρροή “υψηλά διαβαθμισμένων” πληροφοριών, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ασφαλείας και Μυστικών Πληροφοριών της Δανίας.

“Οι συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς έρευνας σε σχέση με διαρροές από τις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών”, ανακοίνωσε η Υπηρεσία προσθέτοντας ότι η έρευνα θα συνεχιστεί ενώ η υπόθεση έχει ανατεθεί στις εισαγγελικές αρχές.

Τα άτομα αυτά “κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι παραβίασαν το άρθρο 109 του ποινικού κώδικα αποκαλύπτοντας χωρίς άδεια υψηλά διαβαθμισμένες πληροφορίες που προέρχονταν από τις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

Κινδυνεύουν με φυλάκιση 12 ετών. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη σε συνεργασία με την αστυνομία σε διαφορετικές διευθύνσεις, οι οποίες δεν αποκαλύφθηκαν.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV