«Βόμβα» Α.Μπουρλά: «Θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση νωρίτερα από το αναμενόμενο»

Τα όνειρα όσων νόμιζαν ότι με την τρίτη δόση θα «τελειώσουν» γκρέμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, καθώς υποστήριξε ότι θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την τέταρτη δόση, νωρίτερα από το αναμενόμενο, δεδομένων των στοιχείων της προκαταρκτικής μελέτης της εταιρείας που έδειξε ότι η νέα παραλλαγή Όμικρον υπονομεύει τα προστατευτικά αντισώματα που παράγουν τα εμβόλια.

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιοποίησαν οι Pfizer/BioNTech, η τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου είναι αποτελεσματική για την εξουδετέρωση της Όμικρον, ωστόσο με μόνο δύο δόσεις μειώνονται σημαντικά τα επίπεδα προστασίας του οργανισμού έναντι της Όμικρον. Αν και το εμβόλιο, ακόμη και με δύο μόνο δόσεις, συνεχίζει να παρέχουν προστασία από σοβαρή νόσηση ή θάνατο.

Περισσότερα στο pronews.gr

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV