Βράβευση στο Μεξικό για την οικουμενική δραστηριότητα του Γ. Τσούκαλη κατά της αρχαιοκαπηλίας

Με αφορμή γνωστή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που είχε εξιχνιάσει ο Γιώργος Τσούκαλης πριν από μερικά χρόνια στα Πατήσια ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής τιμήθηκε στο Μεξικό.

Η υπόθεση αφορούσε σε παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων των Ίνκα από το Μεξικό και η αξία τους ξεπερνούσε τις 700 χιλιάδες ευρώ.

Η βράβευση του Γιώργου Τσούκαλη, ο οποίος είναι γνωστός πλέον για την οικουμενική δραστηριότητα του κατά της αρχαιοκαπηλίας, έγινε από τον Ολιβερ Ρουίζ ο οποίος είναι πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού International Action Art στο Μεξικό.

Το βραβείο του Έλληνα ιδιωτικού ερευνητή παρέλαβε για λογαριασμό του ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού International Action Art στην Ελλάδα και πρόεδρος του ομίλου για την Unesco Πειραιώς και νήσων, ο οποίος ευρισκόταν  για Πολιτιστικους λογους στο Μεξικό.

Όπως δήλωσε ο οικουμενικός πλέον διώκτης της αρχαιοκαπηλίας Γιώργος Τσούκαλης μετά τη βράβευση του ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά για τον ίδιο και οι ευθύνες πλέον είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV