Στις ΗΠΑ ο διευθυντής της Mossad για το Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα

Ο διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών – «Μοσάντ», Ντέιβιντ Μπαρνέα, επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες για συνομιλίες με ανώτερα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης για το ιρανικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τους «Times of Israel», ο Μπαρνέα σκοπεύει να πείσει την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν να μην συνάψει ενδιάμεση συμφωνία με την Τεχεράνη, η οποία δεν θα προβλέπει την πλήρη επιστροφή του Ιράν σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους όρους του Κοινού Συνολικού Σχεδίου Δράσης (JCPOA) για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Ο επικεφαλής της Μοσάντ θα αναζητήσει διεθνή υποστήριξη για σκληρές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπαρνέα πηγαίνει στην Ουάσιγκτον με την πεποίθηση ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να αντιτίθεται στις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης, ακόμη και αν θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία με το Ιράν.

Το άρθρο αναφέρει ότι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ πρόκειται επίσης να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν είναι επίσης πιθανό να είναι το επίκεντρο των συνομιλιών του. Στις 3 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι οι συνομιλίες της Βιέννης για την αποκατάσταση του JCPOA θα ξαναρχίσουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Μετά τη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής για το JCPOA, διπλωμάτες από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία δήλωσαν ότι οι προτάσεις που υπέβαλε το Ιράν στις συνομιλίες της Βιέννης έρχονται σε αντίθεση με τους προηγούμενους «δύσκολους συμβιβασμούς» που επιτεύχθηκε κατά τους προηγούμενους έξι γύρους διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι τόνισε ότι η νέα ιρανική κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει εποικοδομητική προσέγγιση στις συνομιλίες της Βιέννης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV