Εμβολιασμένο το 92% των Πεζοναυτών στις ΗΠΑ

Το Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών ανακοίνωσε χθες ότι ποσοστό 92% του ενεργού στρατιωτικού προσωπικού των πεζοναυτών είχε εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού μέχρι την Τετάρτη, καθώς η προθεσμία για τον εμβολιασμό ή για μία εξαίρεση από αυτόν, έληξε επίσημα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Ποσοστό 95% των περίπου 179.000 πεζοναυτών που υπηρετούν με καθεστώς ενεργού υπηρεσίας, είχαν τουλάχιστον εμβολιαστεί μερικώς, όπως ανέφερε η αρμόδια στρατιωτική διοίκηση σε μία ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, ποσοστό 79% των εφέδρων στο ίδιο στρατιωτικό σώμα είχαν εμβολιαστεί μερικώς, ενώ ποσοστό 72% είχαν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Το στρατιωτικό προσωπικό που τελεί σε ενεργό υπηρεσία για το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ είχε προθεσμία μέχρι την 28η Νοεμβρίου για να ολοκληρώσει πλήρως τον εμβολιασμό του.

Το στρατιωτικό σώμα είχε καταγραφεί να έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των άλλων κλάδων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι, μέχρι τα τέλη του προηγούμενου μήνα, είχε εμβολιαστεί μερικώς, ποσοστό 94% του προσωπικού του.

Η αρμόδια στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε ότι ενέκρινε 362 αιτήσεις για προσωρινές ιατρικές εξαιρέσεις και 15 αιτήσεις για μόνιμες εξαιρέσεις από τον εμβολιασμό.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν διέταξε όλα τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να εμβολιαστούν από τα τέλη Αυγούστου, ενώ άφησε στη διακριτική ευχέρεια του κάθε στρατιωτικού κλάδου να ορίσει τη δική του χρονική προθεσμία ως προς τον εμβολιασμό.

Η προθεσμία πλήρους εμβολιασμού για το στρατιωτικό προσωπικό ενεργού υπηρεσίας του Πεζικού των ΗΠΑ λήγει στις 15 Δεκεμβρίου και για τα μέλη της εθνοφρουράς στις 30 Ιουνίου.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV