Σφοδρές συγκρούσεις στα ιρανο-αφγανικά σύνορα: Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν 3 ιρανικά φυλάκια!

Οι Ταλιμπάν χρησιμοποίησαν αμερικανικό οπλισμό

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ των Ταλιμπάν που ελέγχουν από τον Αύγουστο το Αφγανιστάν και το Ιράν με τις δυνάμεις τους να έχουν καταλάβει τρία ιρανικά φυλάκια στα ιρανο-αφγανικά σύνορα!

Οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στις επαρχίες Kaaang & Nimroz στα ιρανικά σύνορα, δηλαδή οι Ταλιμπάν έχουν εισβάλει σε ιρανικό έδαφος.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές σκοτώθηκαν έντεκα Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης και τρεις διοικητές των Ταλιμπάν κατά την διάρκεια των συγκρούσεων.

Από την επαρχία Nimroz τοπικές πηγές αναφέρουν ότι εν συνεχεία οι Ταλιμπάν υπέστησαν βαριές απώλειες καθώς ιρανικό F-5 που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Mashad βομβάρδισε τις θέσεις τους.

To Iράν δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα την κυβέρνηση των Ταλιμπάν.

Οι Ιρανοί Φρουροί χρησιμοποίησαν βαρύ οπλισμό ενώ οι Αφγανοί Ταλιμπάν χρησιμοποίησαν αμερικανικά Humvee από αυτά που άφησαν σε αφθονία οι Αμερικανοί εγκαταλείποντας την χώρα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV