Ανησυχούν στο Ισραήλ για την εκπαίδευση των Σύρων πιλότων σε αερομαχίες από τους Ρώσους

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν λεπτομέρειες για την αποκατάσταση του συστήματος της εκπαίδευσης της συριακής Αεροπορίας από τη ρωσική Αεροπορία.

Αναφέρουν ότι η ισραηλινή Αεροπορία παρακολουθεί τη στρατιωτική αεροπορική δραστηριότητα, την πρώτη του είδους της εδώ και 10 χρόνια στη Συρία.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι πιλότοι των μαχητικών MiG-29 της συριακής Αεροπορίας εκπαιδεύονται σε αερομαχίες, υπό την επίβλεψη συμβούλων της ρωσικής Αεροπορίας στη στρατιωτική βάση Τ-4.

Οι πιλότοι εκτόξευσαν για πρώτη φορά, σύμφωνα με όσα εντόπισε ο ισραηλινός στρατός, κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος-αέρος R-73 και δεδομένου ότι η συριακή αντιπολίτευση δεν διαθέτει πολεμικά αεροσκάφη, η συζήτηση αφορά την αποκατάσταση της συριακής αεροπορίας με στόχο της αντιμετώπισης των διεισδύσεων που πραγματοποιούν ισραηλοαμερικανικά αεροσκάφη στον ουρανό της Συρίας.

Η Συρία κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότερες από μία φορές, να καταδικάσουν την ισραηλινή επίθεση εναντίον της και να λάβουν αυστηρά μέτρα για να αποτρέψουν την επανάληψή της, ενώ το Ισραήλ δεν έχει δηλώσει δημόσια την ευθύνη του για τις επιθέσεις στο συριακό έδαφος, όπως γράφει η  αραβική «al Bawaba».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV