Λιβύη: Ακύρωσαν την ένσταση κατά της υποψηφιότητας του Α.Ντμπεϊμπά!

Ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μην είναι υποψήφιος για την λιβυκή προεδρία ο Α.Ντμπεϊμπά καθώς είναι το «πουλέν» των Τούρκων και η βασική τους ελπίδα για να παραμείνει σε ισχύ το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Απορρίφθηκε η ένσταση για την αίτηση υποψηφιότητας του Πρωθυπουργού της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (UBH) Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά σχετικά με τις προεδρικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου στη χώρα.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του τηλεοπτικού καναλιού «February» με έδρα τη Λιβύη, η Επιτροπή Εφέσεων του Εφετείου Τρίπολης κατέληξε στην ένσταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (UMH)  Φαθί Μπασάγκα σχετικά με την υποψηφιότητα του Ντμπεϊμπά.

Ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης που έκανε η δικαστική επιτροπή, αποφασίστηκε η απόρριψη της ένστασης και ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρχε εμπόδιο στην υποψηφιότητα του Αμπντουλχαμίντ αλ  Ντμπεϊμπά.

Στις 28 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε στην Επιτροπή Εφετών του Εφετείου Τρίπολης ότι έγινε δεκτή η έφεση κατά της υποψηφιότητας του Ντμπεϊμπά και ξεκίνησε έρευνα εναντίον του υποψηφίου.

Χθες έγινε δεκτή ένσταση για την υποψηφιότητα του Χαλίφα Χάφταρ

Η αίτηση ένστασης που υποβλήθηκε στην αίτηση υποψηφιότητας του Χαλίφα Χαφτάρ, ηγέτη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης με έδρα στα ανατολικά της Λιβύης, έγινε δεκτή από την Επιτροπή Εφέσεων του Δικαστηρίου Ζαουίγια και ξεκίνησε έρευνα.

Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Λιβύης, στις 24 Νοεμβρίου, απέκλεισε 25 από τους 98 υποψηφίους για διαφορετικούς λόγους και ανακοίνωσε ότι η διαδικασία προσφυγής είχε ξεκινήσει, ανακοινώνοντας ότι οι αιτήσεις 73 υποψηφίων έγιναν δεκτές καταρχήν.

Στην περίπτωση όμως που ο Χαλίφα Χάφταρ δεν μπορέσει να είναι υποψήφιος ενώ ο τουρκόφιλος Ντμπεϊμπά θα είναι, οι εκλογές πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να διεξαχθούν.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV