Β.Πούτιν: «Αναπτύξαμε υπερηχητικά όπλα - Αποτελούν απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ»

«Έχουμε πραγματοποιήσει δοκιμές με επιτυχία»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αποκάλυψε σήμερα Τρίτη πως η Ρωσία, έχει αναπτύξει υπερηχητικά όπλα, με μέγιστη ταχύτητα 9 Mach.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρώσο πρόεδρο, τα συγκεκριμένα υπερόπλα που θα εμφανίσει η Μόσχα στο εγγύς μέλλον, αποτελούν την απάντηση της Μόσχας στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ειδικούς, υποστήριξε πως η ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων είναι η «απαραίτητη απάντηση στις ενέργειες της Δύσης».

«Έχουμε πραγματοποιήσει δοκιμές με επιτυχία και από την αρχή του έτους θα οπλιστούμε με νέους υπερηχητικούς πυραύλους ταχύτητας 9 mach που θα έχουν βάση τη θάλασσα», είπε ο Πούτιν, σημειώνοντας πως η ανάπτυξή τους αποτελεί «απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ που αποτελούν απειλή» για τη Ρωσία.

«Τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο που συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας αναπτύσσονται στην Πολωνία και τη Ρουμανία και οι εκτοξευτές που βρίσκονται εκεί, τύπου Mk-41, μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με συστήματα Tomahawk. Αλλά αυτό δημιουργεί επίσης απειλές για εμάς. Αυτό είναι το προφανές γεγονός. Παρά τις εκκλήσεις μας να μην το κάνουν, τι συνέβη; Αυτό που βλέπουμε τώρα. Ως απάντηση, αναγκαστήκαμε, θέλω να το τονίσω αυτό, αναγκαστήκαμε να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε υπερηχητικά όπλα. Αυτή είναι η απάντησή μας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι τα ραντάρ εντοπίζουν πάνω από 50 αεροσκάφη και drones του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της χώρας κάθε εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν έχει αποκαλύψει πως κοντά στην ολοκλήρωσή τους βρίσκονται και οι δοκιμές των υπερηχητικών πυραύλων Zircon.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV