Λιβύη: Οι Αμερικανοί ζητούν το «κεφάλι» του Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι - «Συλλάβετέ τον»

Η αμερικανική αποστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε να προσαχθεί στη δικαιοσύνη ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι  καθώς και ο Αμπντουλάχ αλ Σενούσι.

Η αποστολή ανέφερε σε δήλωση, «ότι πρώην ανώτεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος Καντάφι, ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι και ο Αμπντουλάχ αλ-Σενούσι, πρέπει να προσαχθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου κατά της ανθρωπότητας».

Η αποστολή κάλεσε την Προσωρινή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας να ολοκληρώσει τη σύλληψή τους και να τους παραδώσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η αποστολή επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις νομικές διαδικασίες της Λιβύης κατά του Αμπντουλάχ αλ Σενούσι.

Κάλεσε, επίσης,  όλους τους παράγοντες στη Λιβύη να δεσμευτούν για τη διασφάλιση της διεξαγωγής ελεύθερων και δίκαιων εκλογών στην προγραμματισμένη ημερομηνία τους στις 24 Δεκεμβρίου.

Σημειώνοντας στο τέλος της δήλωσής της ότι χαιρέτισε το σχέδιο δράσης της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής 5 + 5 για την απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων, μαχητών και μισθοφόρων από τη Λιβύη σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αριθ. 2570 και τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV