Συριακός πύραυλος SA-5 εξερράγη πάνω από την παραλία της Χάιφα στο Ισραήλ

Το ισραηλινό κανάλι «12» ανέφερε ότι η αεράμυνα της Συρίας εκτόξευσε έναν αντιαεροπορικό πύραυλο μέσω του ισραηλινού εναέριου χώρου σε μεγάλο ύψος και εξερράγη πάνω  από την παραλία της Χάιφα, η οποία απέχει περίπου 595 χλμ από τη Συρία.

Το κανάλι σημείωσε ότι «ο συριακός πύραυλος εισήλθε κατά λάθος στο ισραηλινό έδαφος», σημειώνοντας ότι τα συντρίμμια του έπεσαν στη θάλασσα και δεν προκάλεσαν ζημιές.

 Σύμφωνα με το ‘Κανάλι 12’ :«Το σύστημα αεράμυνας του ισραηλινού στρατού ακολούθησε τον πύραυλο, αλλά αποφάσισε να μην τον αναχαιτίσει γιατί δεν έθετε σε κίνδυνο αμάχους. Ο πύραυλος SA-5 διαθέτει σύστημα αυτοκαταστροφής σε μεγάλο υψόμετρο».

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό ή να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό.

Το περιστατικό ακολούθησε ισραηλινή επίθεση που πραγματοποιήθηκε από πολεμικά αεροσκάφη στη συριακή πόλη Χομς,  τα ξημερώματα της Τετάρτης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV