Ομάδα έρευνας για UFO δημιούργησε το Πεντάγωνο

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε τη δημιουργία ομάδας έρευνας με αντικείμενο ασχολίας τα UFO, με όνομα Ομάδα Αναγνώρισης και Συγχρονισμού Διαχείρισης Αερομεταφερόμενων Αντικειμένων και αρκτικόλεξο AOIMSG.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας που θα συλλέγει και θα μελετά αναφορές και πληροφορίες για θεάσεις UFO, με την απόφαση να έρχεται λίγο αφότου αρκετοί Αμερικανοί νομοθέτες επεσήμαναν τον κατ’ επείγοντα χαρακτήρα ενός γραφείου που θα επιβλέπει αντίστοιχες έρευνες.

Η πρόσφατα ανακοινωθείσα ομάδα λοιπόν, θα ονομάζεται Ομάδα Αναγνώρισης και Συγχρονισμού Διαχείρισης Αερομεταφερόμενων Αντικειμένων (AOIMSG).

«Το AOIMSG θα συγχρονίσει τις προσπάθειες του Υπουργείου και της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον εντοπισμό και την αναγνώριση αντικειμένων ενδιαφέροντος στον Εναέριο Χώρο Ειδικής Χρήσης (SUA) και για την αξιολόγηση και τον μετριασμό τυχόν σχετικών απειλών για την ασφάλεια των πτήσεων και την εθνική ασφάλεια» ανέφερε δελτίο Τύπου του Πενταγώνου.

Αντίστοιχη ομάδα έρευνας είχε συγκροτηθεί από το Υπουργείο Άμυνας το 2020 με στόχο να επικεντρωθεί στη μελέτη περιστατικών καταγραφής UFO.

Η νέα ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες των φαν των UFO, οι οποίοι εμφανίστηκαν απογοητευμένοι με την έκθεση της προηγούμενης ομάδας εργασίας τον Ιούνιο τoυ 2021, η οποία αυτοχαρακτηρίστηκε «σε μεγάλο βαθμό ασαφής».

Αυτό που έχει ήδη αντιμετωπίσει το AOIMSG είναι... το «τρολάρισμα» στα κοινωνικά δίκτυα για το όνομά του, και για τον τίτλο του συμβουλίου που ιδρύθηκε για να το επιβλέπει, το Εκτελεστικό Συμβούλιο Αναγνώρισης και Διαχείρισης Αερομεταφερόμενων Αντικειμένων (AOIMEXEC).

Η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας για UFO ανακοινώθηκε λίγο μετά την υποβολή πρότασης για τη δημιουργία μιας τέτοιας οντότητας από τη γερουσιαστή Kirsten Gillibrand, νωρίτερα τον Νοέμβριο. Η γερουσιαστής ωστόσο, πρότεινε ένα μικρότερο όνομα και πιο συγκεκριμένα το «Γραφείο Παρακολούθησης και Επίλυσης Ανωμαλιών».

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά με την ομάδα έρευνας, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι θα κοινοποιήσει αργότερα μέσα στον μήνα, πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τον διευθυντή του AOIMSG, την οργανωτική δομή, τις αρχές και τους πόρους του.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV