Η Γερμανία προσανατολίζεται στην δημιουργία «δύναμης ταχείας αντίδρασης» με άλλες 4 χώρες της ΕΕ

Η Γερμανία μαζί με τέσσερις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσανατολίζεται στην δημιουργία μιας νέας «δύναμης ταχείας αντίδρασης» της ΕΕ προκειμένου να ανταποκριθεί γρήγορα σε οποιαδήποτε μελλοντική στρατιωτική κρίση.

Η ομάδα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας, συνεχίζει την πρωτοβουλία, επικαλούμενη τα διδάγματα που αντλήθηκαν από το Αφγανιστάν και την καταστροφική αποχώρηση που οδήγησε πολλούς Ευρωπαίους υπηκόους να εγκλωβιστούν στη χώρα που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, χωρίς αρκετές πτήσεις ή διαθέσιμο προσωπικό για να τους εκκενώσουν. 

Το γερμανικό μέσο ενημέρωσης dpa επιβεβαίωσε πριν από μέρες το σχέδιο αφού έλαβε νέα εσωτερικά έγγραφα, περιγράφοντας ότι οι πέντε χώρες στοχεύουν "να επεκτείνουν τις υπάρχουσες μονάδες μάχης της ΕΕ, οι οποίες είναι πολυεθνικές στρατιωτικές μονάδες 1.500 ατόμων η καθεμία σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν σε κρίσεις".

«Η νέα δύναμη αναμένεται να περιλαμβάνει δυνατότητες δορυφορικής επικοινωνίας και κυβερνοπολέμου, μαζί με ειδικές δυνάμεις και αερομεταφορές», ανέφερε η έκθεση.

Επί του παρόντος, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer είναι υπέρ της πρωτοβουλίας, λέγοντας σε πρόσφατη συνέντευξη ότι οι δυνάμεις της ΕΕ εντός του ΝΑΤΟ είναι σε θέση να διεξάγουν αμυντικές επιχειρήσεις μόνο στο πλαίσιο της υποστήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV