Αιθιοπία: Αεροπορικές επιδρομές κατά των ανταρτών στην Τιγκράι

 Η πρωτεύουσα της επαρχίας Τιγκράι, Μεκέλε, στη βόρεια Αιθιοπία ήταν ο στόχος νέας αεροπορικής επιδρομής από τις κυβερνητικές δυνάμεις σήμερα το πρωί.

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Τιγκράι, που ελέγχεται από το Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Λαού του Τιγκράι (TPLF), ανέφερε πως η επίθεση είχε στόχο το κέντρο της πόλης. Οι δύο πλευρές έχουν εμπλακεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο σε πόλεμο ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό τουλάχιστον άλλων δύο εκατομμυρίων.

Από τον αεροπορικό βομβαρδισμό καταστράφηκε ένας βιομηχανικός χώρος, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας είχε μετατραπεί (από τους αντάρτες της Τιγκράι) σε κέντρο κατασκευής όπλων και επισκευών του στρατιωτικού υλικού τους.

Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμος οποιοσδήποτε απολογισμός για ενδεχόμενα θύματα.

Θυμίζουμε ότι προχθές Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη αεροπορικά πλήγματα στην πόλη.

Σφοδρές μάχες έχουν σημειωθεί σε δύο άλλες περιοχές της Αιθιοπίας όπου ο στρατός της κεντρικής κυβέρνησης προσπαθεί να ανακτήσει έδαφος που κατέλαβε το TPLF, που ανακατέλαβε τη Μεκέλε και το μεγαλύτερο τμήμα της Τιγκράι πριν από αρκετούς μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV