Ρεκόρ χρήσης των βρετανικών F-35 από την RAF

Tα βρετανικά μαχητικά 5ης γενιάς F-35 ξεπέρασαν τις 10.000 ώρες πτήσεις με την χρήση μόλις 21 αεροσκαφών που έχουν παραδοθεί στους Βρετανούς από τα 138 συνολικά που έχουν παραγγείλει.

Τόσο αυτό όσο και ο συνολικός αριθμός μαχητικών αφορά την RAF και το Royal Navy μαζί.

Από τα 21 αεροσκάφη τα 8 επιχειρούν επί του αεροπλανοφόρου HMS “Queen Elizabeth” το οποίο μαζί με τα σκάφη συνοδείας του βρίσκεται αυτή στην στιγμή στον Ειρηνικό.

Ο Βρετανός αρχιπλοίαρχος Στιβ Μούρχαουζ, διοικητής της Δύναμης Κρούσης 21, ναυαρχίδα της οποίας είναι το Queen Elizabeth, δήλωσε πως η συνεργασία με τα F-35 της RAF και τα F-35 του σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ που επίσης επιχειρούν ενταγμένα στην Δύναμη 21, είναι εξαιρετική, τονίζοντας την τακτική ευελιξία που προσφέρει η χρήση του F-35. Σημαντική παράμετρος για την επίτευξη του στόχου ήταν και η σκληρή εργασία των υπολόγων των αεροσκαφών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV