Τηλεφωνική επικοινωνία Ν.Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ν.Μπένετ

Τι συζήτησαν

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μπένετ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στα νοτιοδυτικά της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας με την παρενόχληση του Nautical GEO και άλλες παραβιάσεις στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Τον ενημέρωσε, επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τις παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη με τον γγ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, όπως και για την καθυστέρηση που παρατηρείται στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του γγ του ΟΗΕ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να είναι σε επαφή και σημείωσαν ότι προσβλέπουν σε συνάντησή τους σύντομα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV