Οι Αμερικανοί ζητούν από τους Ρώσους να αυξήσουν τις προμήθειες αερίου στην Ευρώπη!

Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: «Οι προμήθειες ρωσικού αερίου στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 17,5% τον Ιανουάριο-Αύγουστο - Του αμερικανικού LNG μειώθηκαν κατά 2 φορές»

H ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα με καυστική ανάρτησή της στο twitter σχολίασε την έκκληση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, υπεύθυνου για θέματα ενέργειας Amos Hochstein, για την ανάγκη η Ρωσία να προσφέρει μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου στην ΕΕ!

Πρόκειται για νοητικό παραλογισμό γιατι μιλάμε για την ίδια χώρα η οποία επί δεκαετίες ζητάει την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο (και φυσικά την απόλυτη εξάρτησή της από το πανάκριβο αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο).

Είναι η ίδια χώρα η οποία επί χρόνια απειλούσε με κυρώσεις όσους κατασκευάσουν και επιτρέψουν την διέλευση από την Βαλτική του ρωσικού αγωγού Nord Stream II (o οποίος εν τέλει κατασκευάστηκε και θα λειτουργήσει τον Δεκέμβριο).

Σύμφωνα λοιπόν με το tweet, οι Ρώσοι παραθέτουν στοιχεία που δείχνουν ότι η GAZPROM ήδη αύξησε την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ελλάδα κατά 17%! Ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι οι αντίστοιχες προμήθειες αμερικανικού LNG, μειώθηκαν κατά δύο φορές. Παρατίθεται μάλιστα ο σχετικός πίνακας.

Το αμερικανικό LNG στηρίζεται στις ναυτιλιακές μεταφορές για να φτάσει στην Ευρώπη και όλοι γνωρίζουν ότι οι μεταφορές γενικώς κτυπήθηκαν καίρια τον καιρό της πανδημίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV