Ταϊβάν: Έτοιμα τα πρώτα 42 F-16 αναβαθμισμένα σε επίπεδο Viper

Η Ταϊβάν αναζητά τρόπους για να ανταπεξέλθει σε μια μελλοντική επίθεση της Κίνας.

Έτσι προχωράει στην αναβάθμιση της Αεροπορίας της με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να  καθυστερήσει τους Κινέζους αρκετά μέχρι να έρθουν οι Αμερικανοί.

Η πρώτη Πτέρυγα Μάχης F-16V της Ταϊβάν αναμένεται να τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τον Νοέμβριο, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, καθώς θα έχει διαθέσιμα 42 αναβαθμισμένα αεροσκάφη του τύπου.

Τα αεροσκάφη θα διαθέτουν ραντάρ APG-83 Scalable Agile Beam, Helmet Mounted Cueing System και νέα ηλεκτρονικά συστήματα. Ήδη 42 μαχητικά έχουν εκσυγχρονιστεί τα οποία και θα ενταχθούν σταδιακά στην υπηρεσία ενταγμένα στην 4η Πτέρυγα Τακτικών Μαχητικών η οποία αναμένεται να τεθεί ταχύτατα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η Αεροπορία της χώρας αποφάσισε το 2016 τον εκσυγχρονισμό και των 141 μαχητικών F-16 που διαθέτει στην έκδοση Viper, τα οποία θα έχουν παραδοθεί εντός του 2023. Η Ταϊβάν αγόρασε άλλα 66 F-16V από τις ΗΠΑ τα οποία θα αρχίσουν να παραδίδονται το 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV