Το υπηρεσία το ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς Su-75 Checkmate από το 2025-2026

Η ρωσική Αεροπορία θέλει να καλύψει τα κενά σε αεροσκάφη 5ης γενιάς

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσει στην ένταξη σε υπηρεσία του νέου υπό ανάπτυξη μονοκινητήριου μαχητικού πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-75 Checkmate (στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα μπορείτε να βρείτε αφιέρωμα στο νέο μαχητικό) ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος.

Πρόκειται για το αντίστοιχο του αμερικανικού F-35 ενώ το Su-57 είναι το αντίστοιχο του αμερικανικού F-22.

Σκοπός της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι να καλυφτεί αυτό το κενό άμεσα και να προχωρήσει η συμπλήρωση και μελλοντική αντικατάσταση του δίδυμου Su-35 - Su-34.

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι το υπουργείο ήταν επιφυλακτικό έναντι των μονοκινητήριων μαχητικών, αλλά αποδεικνύεται ότι το Su-75 Checkmate είναι απόλυτα αξιόπιστο.

“Από όσο γνωρίζω το μαχητικό θα ξεκινήσει τις δοκιμές το 2023. Η μαζική παραγωγή του προβλέπεται για το 2025-26 και το εν λόγω χρονοδιάγραμμα είναι απόλυτα ρεαλιστικό”, τόνισε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ. "Ήδη από τώρα υπάρχουν υποψήφιοι αγοραστές…”, είπε.

Το Su-75 Checkmate παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά τον Ιούλιο σε αμυντική έκθεση στη Μόσχα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV