Η Νότια Κορέα απάντησε στην Βόρεια με την εκτόξευση SLBM! - H 7η χώρα που αποκτά αυτή την ικανότητα

Λίγε ώρες μετά την Βόρεια Κορέα που εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε με επιτυχία σήμερα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο.

Το γεγονός ανακοινώθηκε επίσημα από την Προεδρία της χώρας, κάτι που σημαίνει πως η Νότια Κορέα γίνεται η έβδομη χώρα στον κόσμο που διαθέτει αυτή την δυνατότητα.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το υποβρύχιο Αν Τσανγκ-χο, που τέθηκε πρόσφατα σε υπηρεσία, και διήνυσε την προβλεπόμενη απόσταση πριν πλήξει το στόχο του, ανακοινώθηκε από την προεδρία της Νότιας Κορέας.

Ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν επέβλεψε τη δοκιμή αυτή.

Μέχρι σήμερα, όλες οι άλλες χώρες που διαθέτουν αποδεδειγμένες δυνατότητες εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων θαλάσσης – εδάφους (SLBM), διαθέτουν και πυρηνικό όπλο.

Η κατοχή ενός SLBM είναι «πολύ σημαντική σε όρους αποτροπής έναντι των απειλών που προέρχονται από πολλές κατευθύνσεις», ανακοινώθηκε από τη νοτιοκορεατική προεδρία.

«Αυτή θα διαδραματίσει μείζονα ρόλο στην αυτόνομη εθνική άμυνα και την εγκαθίδρυση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο στο μέλλον», προστέθηκε από την ίδια πηγή.

Το Αν Τσανγκ-χο, ένα υποβρύχιο 3.000 τόνων με κινητήρα ντίζελ, το οποίο φέρει το όνομα ενός διάσημου αγωνιστή της ανεξαρτησίας, τέθηκε σε υπηρεσία τον Αύγουστο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV